IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията за инвестиции "забрави" части от България в рекламен клип

Телевизионният клип е разработен за привличане на чуждестранни инвеститори и вече се върти по световните медии

16:36 | 18.04.13 г. 1
<p>
	<em>Кадър от клипа, изработен от БАИ, целящ привличане на чужди инвеститори</em></p>

Кадър от клипа, изработен от БАИ, целящ привличане на чужди инвеститори

Телевизионен клип, рекламиращ възможностите за инвестиции в България, „забрави“ части от Благоевградска област. Клипът е изработен по проект за привличане на чуждестранни инвеститори, реализиран от Българската агенцията за инвестиции. Средствата за проекта са от европейско финансиране, а дейностите по реклама са на стойност 4,5 млн. лева.

Цялата стойност на проекта е 15,6 млн. лева. 

Изработеният клип вече се излъчва по водещи икономически медии, сред които CNBC, Bloomberg и CNN.
Клипът е публикуван на Facebook страницата на агенцията и наблюдателните потребители веднага отбелязват липсата на Сандански и Мелник на картата. „Да, картата е малко дефектна, но като цяло е супер!“, отбелязва потребител, според когото клипът е направен според всички актуални тенденции.

„Като изключим "безобидната" грешка в "поокастрената" просто ей така за "fun" & "style" югозападната граница на страната и умопомрачителния "PowerPoint style" всичко е ок.“, обаче твърди друг от потребителите.

Пред Dnes.bg директорът на БАИ Борислав Стефанов уточни, че клипът е изработен в студио на CNBC и работят за неговата корекция. "Неприятно е, че се е случил такъв гаф. Каквото можем, ще направим, за да се коригира бързо", коментира още Стефанов и признава, че клипът е прегледан от 100 души преди да бъде излъчен.

Клипът информира чуждите инвеститори, че у нас има плосък данък в размер на 10%, 52,4% от българите говорят поне един чужд език и сме на 8-мо място в света по скорост на интернет. Ниски са и производствените разходи, уверява рекламата, визуализирайки това твърдение с цената на електричеството от 6,84 цента на киловатчас.

България е една от малкото европейски държави с увеличаване на рейтинга от страна на агенциите за кредитен рейтинг, се казва още в клипа.

Не за първи път българската администрация бърка географията в своите клипове. В новогодишното приветствие на президента Росен Плевнелиев се появи снимка на Скалистите планини, вместо родни природни забележителности. Тогава от президентската администрация обясниха гафа с изпълнителите от БНТ, макар и експерти от Президентството да бяха дали одобрението за подготвените кадри.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
konstanca
преди 11 години
Плевнелиев постави началото на кампанията с гафове с Колорадските планини и половинвековното турско робство и сега гафовете продължават с пълна сила, такъв ни е президентът , такава ни е държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още