fallback

Емил Димитров: Ваньо Танов има личен конфликт с "Лукойл Нефтохим"

Петролната компания този път не е в нарушение, смята бившият директор на Агенция "Митници"

09:10 | 26.04.13 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Ваньо Танов има личен конфликт с "Лукойл Нефтохим" и това е причината за скандала в момента, заяви бившият директор на Агенция "Митници" Емил Димитров, известен с прозвището Ревизоро, пред "Нова телевизия". Причината за тези отношения са конфликтите между агенцията и петролната компания преди две години, когато "Лукойл" не изпълни изискването за поставяне на уреди, отчитащи в реално време потока на продукти вън и вътре от складовете на компанията. Тогава рафинерията беше в нарушение и макар и инвестицията за "Лукойл Нефтохим" да е била голяма - 160 млн. лева, то тя е трябвало да бъде направена, защото законът е един за всички, обясни Димитров. Според него обаче сега компанията е изрядна и изпратила пет поредни писма с искания за проверки.

"Трима души от агенцията са премахнали пломбите, уверили са се, че горивото преминава и отново са пломбирали уредите", коментира още Димитров, според когото това е правилното действие, за да бъде установено как функционират уредите. Тези трима души са били уволнени.

"Сега други трима души ще отидат да направят същото, но вече с разрешението на Танов и Райков", коментира още бившият шеф на Агенция "Митници".

Според Емил Димитров реакцията на агенцията към Върховния административен съд не е била адекватна. Отнемането на лиценза на петролно-складова база "Илиенци" е застрашавало функционирането на БДЖ, градския транспорт на София, отбраната и други важни обекти. С решението си да спре тази заповед съдът е защитил националния интерес, допълни още Димитров. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:11 | 13.09.22 г.
fallback