IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мая Манолова е подала сигнала за 350 хил. незаконни бюлетини

Вчера лидерът на БСП Сергей Станишев съобщи на пресконференцията, че не неговата партия стои зад този сигнал

22:03 | 12.05.13 г.
Мая Манолова е подала сигнала за 350 хил. незаконни бюлетини

Мая Манолова е подала сигнала за 350-те хиляди незаконно отпечатани бюлетини, открити в склад на печатница в Костинброд. Това заяви самата тя в ефира на bTV. "Откога на истината започнахме да викаме компромати?", допълни още тя. 

До признанието се стигна след изявлението на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той коментира, че Манолова е подала сигнала в прокуратурата, а човек от ведомството е уведомило медиите. 

Мая Манолова допълни още, че благодарение на сигнала, е спряна готвената манипулация на вота. Имахме категорични данни, че ГЕРБ се опитва да подмени вота на гражданите, смята тя, но допълни, че има данни, че са изнесени бюлетини от печатницата.

"Този сигнал се оказа истина, както беше истина и сигнала на Сергей Станишев за подслушването", заяви тя. Според нея подмяната на вота е престъпление по Наказателния кодекс и затова не са могли да премълчат за случая.

Цветан Цветанов обясни, че на ГЕРБ име е отнело 3 часа да подадат сигнал за нарушенията на Изборния кодекс в събота и според него това е сигнал, че акцията е подготвена отдавна. Той допълни, че не е имало такава бърза реакция от страна на прокуратурата при тяхната жалба.

"Ако искахме тази сензация, щяхме да внесем същият скандал за печатница "Демакс" на Петър Кънев, където се печатат протоколите", заяви още той.

Припомняме, че по време на извънредната пресконференция на лидера на БСП Сергей Станишев по този скандал в събота, той заяви категорично, че те не стоят зад сигнала за бюлетините. Часове по-рано стана ясно, че ДАНС и прокуратурата са отрили незаконно отпечатани бюлетини, складирани в печатницата, спечелила поръчката за отпечатването на изборните книжа - "Мултипринт".

Печатницата е собственост на общински съветник от ГЕРБ. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още