IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алкохолен лидер представя България на световно изложение в Сингапур

Винпром Пещера представя продуктите си в над 500 обекта по цял свят, чрез които се сформира 1% от годишните продажби

16:17 | 14.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Винпром Пещера</em></p>

Снимка: Винпром Пещера

За първи път в близо тридесетгодишната история на най-голямата в света асоциация за безмитна и травъл ретейл търговия (по летищата) – TFWA, марките на български алкохолен производител ще бъдат представени наравно с най-големите международни брандове в индустрията.


Световното изложение TFWA Asia Pacific, което днес стартира в световно известния изложбен център Bay Sands в Сингапур, ежегодно събира стотици от топ компаниите в различни сектори, които успешно развиват и налагат своите продукти на световния безмитен и травъл ретейл пазар.

Тази година българското алкохоло- и винопроизводство отбелязаха невероятен успех, след като лидерът в родния сектор Винпром Пещера и неговите най-наложени марки станаха първите допуснати да представляват ексклузивно страната ни, нареждайки се сред най-добрите 252 световни компании, 17,3% от които представители на сектора вина и спиртни напитки.

Българската компания, която е една от топ пет производителите на вина и високоалкохолни напитки за Балканите, ще представи своите световно признати и наложени на международните пазари марки, като водки Alaska и FLIRT, уиски Black Ram, серията ракии Пещерска, лидерите у нас мастика и мента Пещера, новото узо, което компанията налага на родния и международните пазари - Paralia и най-успешната винена серия за 2012 г. - Domaine Peshtera. Те ще бъдат изложени на самостоятелен щанд на Винпром Пещера, разположен на 25 кв.м. в Сутерен 2, място C6.

Последните няколко години марките на Винпром Пещера успешно се наложиха на безмитния и травъл ретейл пазар в множество региони. След като през 2012 г. към списъка бяха добавени и пазарите на индийския субконтинент и бившите руски републики, днес компанията представя продуктите си в над 500 обекта по цял свят, чрез които се сформира 1% от годишните й продажби. Динамичното развитие на модерното общество е причината експанзията на безмитните и травъл ретейл международни пазари да е приоритет в програмата на Винпром Пещера вече няколко години. Именно за това и производителят ежегодно инвестира в модернизация и разширяване на производствени мощности, дизайн и опаковки на продукти, отговарящи на динамичното развитие в сектора и конкуренцията по света. Приоритетни пазари за вината на компанията са Китай, Япония и САЩ. Уиски Black Ram и водка FLIRT са най-успешните продукти със силно присъствие в Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка.

„Тази година TFWA ще бие рекорди по брой посетители, които са с минимум 5% повече от миналата година. Рекорден е и броят на изложителите, които представляват най-добрите марки и компании от цял свят. Това показва не само колко мащабно е събитието, но и колко успешно се развива безмитната търговия и продажбите по летищата в глобален план и в частност в Азия”, коментира председателят на изложението Ерик Монтерсен.

Организаторите предвиждат над 2300 бизнесмени и търговци от цял свят да потърсят нови партньорства. Целта на TFWA е да създаде предпоставки и да подпомогне развитието на безмитната и травъл ретейл търговия в регионален и глобален аспект, като представи най-добрите и доказани компании, и марки, и срещне доставчици и оператори лице в лице, за да спомогне осъществяването на успешни партньорства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още