IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световната банка ще ни помага за подготовката на здравната стратегия до 2020 г.

Изготвянето на стратегическия документ е обвързано с европейските средства за сектора през следващия програмен период

21:41 | 15.05.13 г. 2
Световната банка ще ни помага за подготовката на здравната стратегия до 2020 г.

Експертите на Световната банка ще подпомогнат изготвянето на националната здравна стратегия, след като днес служебното правителство одобри проект на споразумение за сътрудничество между администрацията на Министерския съвет и банката.

Експертите от институцията ще окажат консултантска помощ за изготвянето на ефективна стратегия в сектора "здравеопазване" за периода 2014-2020 г., което ще даде възможност секторът да получава подкрепа от европейските фондове през следващия програмен период, уточняват от пресслужбата на Министерския съвет.

Средствата за изпълнение на споразумението за консултантска помощ да бъдат осигурени по линия на оперативната програма "Техническа помощ".

Изготвянето на национална здравна стратегия е от приоритетно значение за страната ни и е част от изпълнението на предварителните условия за сектора "здравеопазване", заложени в проекта на регламент за управление на европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 10 години
Скоро ще дойде време за нова здравна стратегия ,която не включва лекари и мед . специалисти като изпълнители на здравните услуги. Трябва да се мисли с 5 г. напред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
И колко ще им платим за "съветите"? Това и при комунизма го нямаше.Дишат ни във врата, след като иззеха целия пазар за лекарства, след като направиха лекарите техни дистрибутори, какво искат още? Кой ги е поканил тия гадове?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още