IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Винпром Пещера” излезе от бизнеса със земеделски земи

Алкохолният производител продаде 160 000 дка земеделска земя на „Уинслоу ленд инвест” АД

16:37 | 21.05.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	&bdquo;Винпром Пещера&rdquo; АД е собственик на близо 17 000 дка лозя. <em>Снимка: компанията</em></p>

„Винпром Пещера” АД е собственик на близо 17 000 дка лозя. Снимка: компанията

„Винпром Пещера” АД излезе от инвестиционния бизнес в земеделски земи, след като вчера успешно финализира сделката по продажба на дяловете си в „Омега Агро Инвест” ЕООД.

Чрез дъщерната си компания алкохолният производител притежаваше 160 000 дка земеделска земя. Купувачът е „Уинслоу ленд инвест” АД – част от групата на един от най-големите инвеститори в земеделски земи в България. След няколко месеца преговори и финализиране на условията по продажбата, прехвърлянето на 100% от дяловете на „Омега Агро Инвест” ЕООД вече е факт.

„Целта на продажбата е „Винпром Пещера” АД да се освободи от активите, които не са предмет на неговата основна дейност – производството на вина и високо-алкохолни напитки. Инвестициите в земеделски земи не представляват приоритет в стратегията за развитие на компанията, изключвайки собствените ни лозови масиви”, коментира изпълнителният директор на „Винпром Пещера” – Иван Папазов.

„Винпром Пещера” АД е собственик на близо 17 000 дка лозя, а в инвестиционната стратегия на компанията за 2013 г. е заложено до края на годината те да достигнат 20 000 дка. С тях дружеството обезпечава производствените си нужди от суровина. В инвестиционната програма на компанията са заложени с приоритет и проекти за разработване на нови продукти, въвеждане на нови производствени мощности и експанзия на външни пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 4
Alee
преди 10 години
напазаруваха с компенсаторки и кешираха за по-малко от една година за реални пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 3
aterabulletin
преди 10 години
Не е много ясно кой кого е купил!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
voodooHunter
преди 10 години
След крупните успехи в комплекса Уинслоу Гардънс, който е в процедура по фалит от година и половина господата Мекушини явно са се насочили към нови хоризонти...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още