fallback

Харитонова: Засега цената на тока остава без промяна

Председателят на ДКЕВР посочи, че цената на електроенергията може да се промени след приемането на поправки в Закона за енергетиката

11:31 | 28.05.13 г. 6

След приемането на поправките в Закона за енергетиката, ще бъде прегледана и цената на електричеството, заяви председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране Евгения Харитонова, цитирана от БТА. На практика това означава, че промяна на цената на тока от 1 юли няма да има. 

Освен това разговорите за промяна на цената реално са закъснели, отбеляза още председателят на ДКЕВР и допълни, че до 1 юли не могат да бъдат направени разчетите за промените на цената. 

Промените в закона ще се отнасят до модела на ценообразуването, допълни още Харитонова. Тези поправки още се дискутират, обясни още тя и затова няма повече подробности за тях. 

Според Харитонова обаче е нужно тази част от задължителното изкупуване, която е съотнесена към свободния пазар, да бъде поета от свободния пазар, предаде агенция "Фокус". 

Малко по-късно днес служебният министър Асен Василев трябва да представи промени в Закона на енергетиката, както и анализите на Световната банка и Европейската комисия за състоянието на българската енергетика.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:13 | 12.09.22 г.
fallback