IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Божидар Данeв: Мерките на Орешарски са популистки

Кабинетът в момента не е експертен, а политически, смята председателят на БСК

08:51 | 20.06.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Божидар Данeв: Мерките на Орешарски са популистки

Спешните мерки са нещо положително, но будят и известни съмнения в бизнеса. С първите мерки за гражданите, като че ли търсим популистки, а не пазарни решения за ограничаването на цените за сметка на ресурсите на цялата страна и прехвърляне на цялата тежест върху данъкоплатците“, заяви в интервю за БНР председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев.

По думите му подобни популистки решения решават нещата само временно. Според него е по-добре проблемът с цените да се решава с компесаторни механизми, със социални помощи и др.

Данов твърди още, че увеличението на минималната работна заплата ще доведе до много тревожни резултати в различни региони на страната. По думите му дори 100 лева за малкия бизнес са неимоверно натоварване за някои региони на страната, където има огромна безработица и това може да доведе до нейното увеличаване.

„За мен голямата част от мерките са спасителни мерки, но в много нездрава политико-икономическа среда. Това няма да успокои улицата“, каза още Данев и уточни, че БСК ще излезе с документ, в който ще посочи мерките, които камарата намира за правилни.

„Категорично подкрепяме кабинета, трябва да има кабинет, но смятаме, че той трябва да е експертен, защото сега е политически и основното нещо - няма контрол на законите в страната. Има добри закони, но не се спазват“, заключи председателят на БСК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
v_tin
преди 10 години
разбира се че са популистки, други няма как и да бъдат. БСП каза 450 лв мин. заплата след 4 години и 250000работни места. Няма как да стане това. Преди кризата имахме имотен балон, който помпеше всичко нагоре. Това няма да се повтори в близките мисля 20г. Кое налагаше вдигането на детските??? Нищо не налагаше това, Защо се вдигнаха??? Популистки ход. Същата е историята със свалянето цената на тока- до 5 %, намаление ориентировъчно с 1 стотинка. За предния месец имам 300КВ, значи 3лв, Не мисля че някой ще ги усетиКато цяло кабинета до момента прави само популистки ходове. Но това скоро ще свърши, а после???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
fras
преди 10 години
Категорично подкрепяме кабинета, трябва да има кабинет, но смятаме, че той трябва да е експертен, защото сега е политически.......---------------------------------Подкрепяме кабинета, но не подкрепяме хората в него!То така звучи?Е, какво подкрепяш тогава, Данев?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още