IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станимир Казлачев поема "Мини Марица-изток"

Миналата седмица ръководството на БЕХ извърши масова смяна в ръководните органи на държавни енергийни дружества

18:46 | 03.07.13 г.
Станимир Казлачев поема "Мини Марица-изток"

Инж. Станимир Казлачев ще бъде новият изпълнителен директор на "Мини Марица-изток", съобщават от пресцентъра на енергийното дружество. 

Припомняме, че на 25 юни ръководството на Българския енергиен холдинг (БЕХ) направи смени в ръководните органи на няколко от ключовите енергийни дружества в страната. Тогава в Съвета на директорите на "Мини Марица-изток" бяха назначени Станимир Казлачев и Щерьо Щерев. Те заеха местата на освободените Теодор Дребов, който беше и изпълнителен директор на дружеството, и Димо Димов, който беше член на съвета. 

Днес от дружеството съобщиха, че Казлачев е избран за изпълнителен директор, а Щерев ще бъде председател на Съвета на директорите. Тези промени влизат в сила след вписване в Търговския регистър. 

От компанията разпространиха и кратка биографична справка на новия изпълнителен директор. Той е роден през 1964 г. Той е минен инженер по открито разработване на полезни изкопаеми от Минно-геоложки университет „Свети Иван Рилски”, София. Притежава квалификация „Мениджър” от Стопанската Камара и Института по маркетинг и мениджмънт – Виена, Австрия, както и успешно защитена следдипломна професионална квалификация със специалност „Финансов мениджмънт” от Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, Свищов.

Кариерата си в „Мини Марица-изток” ЕАД започва през декември 1994 година, като минен диспечер в рудник „Трояново 1”. С инвестиционно проектиране се занимава от 1997 година,  а от 2004 година е директор „Комплексно оборудване”в дружеството. Шест години ръководи  отдела за доставки и съхранение на оборудването.

Близо две години ръководи процесите по  изготвяне на инвестиционни програми, проектни разработки и научни изследвания обслужващи развитието на въгледобивното дружество, както и доставките и монтажа на нови машини и съоръжения, като директор на дирекция и ръководител на отдел „Инвестиции”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още