IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът: Съкращенията ще са различни в отделните звена

Надявам се за всички е ясно, че състоянието на администрацията не е блестящо, коментира Пламен Орешарски

17:14 | 13.10.13 г. 8
<p>
	Пламен Орешарски <em>Снимка: архив Reuters</em></p>

Пламен Орешарски Снимка: архив Reuters

„В проектобюджета за следващата година предвиждаме икономия на текущата издръжка, което предполага и оптимизиране на административни структури. Това в никакъв случай не означава механично 10%”, заяви министър-председателят Пламен Орешарски днес. Той поясни, че процентът за ведомствата ще е различен.

Той отбеляза, че очаква да чуе мнението на секторните министри, тъй като те имат най- добра представа кои звена работят добре, кои се припокриват и ще направят съответните предложения за подобряване на работата. „Надявам се за всички е ясно, че състоянието на администрацията не е блестящо”, каза още министър-председателят.

В преговори сме с Европейската банка за възстановяване и развитие, която е основен спонсор на ФЛАГ. Ще осигурим допълнителни 35 млн. евро, които ще бъдат изцяло на разположение на фонда за новия програмен период, обяви премиерът, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Днес Пламен Орешарски бе на посещение в област Търговище, където се срещна с областния управител и кметове от района.

„Ангажирани сме с този проблем”, отбеляза премиерът в отговор на въпрос за ситуацията с водоснабдяването в Омуртаг.

Освен тази тема по време на срещата с представителите на местната власт бяха обсъдени проблемите в отделните населени места, фискалната децентрализация, възможностите за по- голяма финансова автономност на местните власти.

Дискутирано е било усвояването на еврофондовете и собствеността върху някои обекти на централни ведомства, които са важни за развитието на отделните населени места. Премиерът изтъкна, че вероятно част от по- общите по характер проблеми ще се разискват и в Албена на голямата среща на Сдружението на общините, на която той също ще присъства.

По-късно през деня, при посещението в Шумен, Орешарски коментира и възможността за изплащане на допълнителни средства за пенсионерите в края на годината. „Би ми се искало да има коледни добавки за пенсионерите, но още е рано да правим обобщение на изпълнението на бюджета за тази година”, обясни той.

Помолен да коментира твърденията, че има опасност през 2014 г. да не се усвои нито лев от европейските фондове, премиерът отбеляза: „Не се хващайте на такива новини. Това практически не е възможно, тъй като през 2014 г. и 2015 г. се доусвояват средства по отминаващата финансова перспектива”.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Ще си позволя да ти отговоря за 3-ти път по различен начин! - за да разбереш безсмислието на идеята/мечтата за локалниТЕ ПАРИ, ще ти подскажа че в БГ ги НЯМА !!! - не ме карай да чета за тях. защото със сигурност знам за ТЯХ повече от теб (!), а да ми покажеш КЪДЕ в БГ ги има? Кога ще се появят? и кой ще ги "прокара" (гаранции)? - схващаш ли накъде те бутам бе? - че ти налагаш една регулация РЕАЛНО СЕГА срещу една хипотетична мечта, дори и привидно реална и дори и да е способна да реши сама по себе си редица недостатъци на настоящата финансова система... но далеч не всички!Та понеже те "посъветвах" на предното място където се пробвах да ти обясня проблема, че той е не в неразбиране на решението ТИ, а в липса на реално осъществяване, ама не ме схвана, а усложливо на комплексите и егото си реши че съм против него и не го разбирам, то ще се повторя пак - Осъществи НЕГО, а НЕ регулациите, защото РЕГУЛАЦИИТЕ ги прилагаш в СЕГАШНАТА а не в твоята хипотетина финансова система!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
EnciklopedyaТА, понеже си нормално естествено очаквано *** точно колкото една лейка-шишарка-писта, мечтаеща да е Енциклопения, вземи по-про-чети малко какво съм по-на-писал по-назад да се поо-грамУтиш малко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Му-Ха-Ха... :)))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 4
Enciklopedyata
преди 10 години
Иванов колко ти плащат за писаниците по форумите?Дай инфо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
На бас че ако въобще има някакви съкращения, те ще обхванат само тези назначения, които не са заети от функционери на ДПС и БСП. Така политически уволнения няма да има а само "съкращения". След няколко месеца тихомълком на същите позиции ще се сложат партийни членове на БСП и ДПС. В България така се замаскирва политическата чистка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Както разбирам ти е ясно, че не е и длъжен да го знае...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
stasi666
преди 10 години
Явно само Орешарски пак не знае,че администрацията е такава благодарение на шефовете му
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
Jay Gould
преди 10 години
Ще има съкращения в държавната администрация, но едва ли! http://borsi.blog.bg/***/2013/10/11/shte-ima-sykrashteniia-v-dyrjavnata-administraciia-no-edva-l.1191014
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още