IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дефицит под 2% за следващата година прогнозира Владислав Горанов

Не се очакват изненади от проектобюджет 2014 г., смята бившият зам.-министър на финансите

17:40 | 13.10.13 г. 2
Дефицит под 2% за следващата година прогнозира Владислав Горанов

Дефицит под 2% за следващата година прогнозира бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов. ГЕРБ се надява новото правителство да акцентира и върху инвестициите в инфраструктурата и правилното управление на средствата от Европейския съюз.

Не се очакват изненади от проектобюджет 2014 г., смята Горанов.

Горанов прогнозира, че във финансовата рамка за следващата година няма да има средства за всички социални мерки, които кабинетът „Орешарски“ предвиждаше. По думите му това разминаване ще има негативен ефект.

По темата за бежанците бившият заместник финансов министър обясни, че за издръжката на всички бежанци в България са необходими десетки милиони. Ако страната ни не успее да убеди Брюксел, че трябва да ни подпомогне целево в тази посока, средствата ще трябва да бъдат сметнати в общата рамка на бюджета.

Вижте подробности в репортажа на Мария Папазова и Иван Ставрев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 10
georgi.benevolenet
преди 10 години
При Сорос в ЦЕУ ни преподаваха преди кризата как се правят финансови кризи и картели. Участваха евродепутати (Бокрош), финансови министри на Полша, Унгария (Ростовски). После открих, че всички имаме неволни импланти за контрол на съзнанието на мрежата на Телеком Австрия и така е с много политици и основни бизнесмени в България от няколко години. Истината е, че зад всичко е ЕК и ЕЦБ с търговските им банки. После рабитих в БНБ когато училите при Сорос и останалите организираха умишлено балон на фондов пазар, жилищен пазар за около 30 млрд лв което съсипа икономиката за това десетилетие. Проблемът е че хора като говерньорите на БНБ, Орещарски, Чобанов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, Калин Христов, Стати Статев са организирана престъпност от търговските банки, телекомите и енергетиката с контрол на съзнанието, работил съм с тях, опитаха се да ме накиснат за кризата, даже ме отровиха когато разкрих тези факти. До къде очаквате да ви доведът морално деградирали, корумпирани, контроли
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още