IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Привличаме инвеститори от трети страни с общи туристически проекти с Румъния

Изготвят се нови критерии, по които чужди фондове да се ориентират в качеството на СПА комплексите

14:59 | 29.11.13 г.
Привличаме инвеститори от трети страни с общи туристически проекти с Румъния

Съвместна работната група между България и Румъния ще изготви списък с инвестиционни намерения и проекти, по които да могат да бъдат привличани инвеститори от трети страни.

Това са договорили зам.-министърът с ресор „Туризъм“ Бранимир Ботев и румънският министър на туризма, малките и средни предприятия и бизнес средата Мария Грапини в Букурещ, съобщават от министерството на икономиката.

Идеята е да се развие туризмът, културният обмен и икономиката с цяла Централна Европа.

Двете страни ще сформират работна група, която да очертае възможностите за по-широко сътрудничество в туризма и създаването на съвместни туристически продукти, които да се предлагат на трети страни.

В рамките на Дунавската стратегия България и Румъния ще разработят две съвместни туристически програми - ”Пътищата на виното”, която ще включи винарски изби от двете страни на Дунав и „Пътят на римските императори”, включваща изградените крепости и градове от времето на Римската империя.

Ще бъдат изработени критерии, по които здравните каси, пенсионните фондове и застрахователните дружества, ще могат да се ориентират кои туристически обекти - хотели и санаториуми, отговарят на изискванията за СПА и уелнес процедурите, за да се използва потенциалът на двете страни за развитието на рехабилитационния, СПА и уелнес туризмът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още