fallback

Стойнев: 2 млрд. евро са се влели в икономиката в мандата на кабинета Орешарски

Държавата не бави задълженията си и работи за намаляването на административната тежест, коментира икономическият министър

12:25 | 06.02.14 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Откакто правителството на Пламен Орешарски дойде на власт (от края на май 2013 година – бел. ред) приблизително два милиарда евро са се влели в българската икономика.

Тази сметка направи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на връчването на Сертификат клас А на инвеститора „СОЛ - България“, пише агенция „Фокус“. Компанията планира да изгради завод за промишлени газове край Девня.

„Последните данни показват, че износът се увеличава. За нас са важни инвестициите, тъй като поехме ангажимент за подобряване на бизнесклимата“, коментира още Стойнев.

Той отново припомни, че държавата не бави задълженията си към бизнеса и работи за намаляване на административната тежест.

„Работните места стъпка по стъпка ще се създадат. Оттук нататък всичко е в наши ръце, но залагаме на диалога – той е ключов“, отчете министърът. Припомняме, че в преидизборните обещания на БСП, партията мандатоносител на това правителство, беше заложено откриване на 250 хил. работни места по време на управлението им.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:06 | 14.09.22 г.
fallback