IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обновяват 40 обекта за 6,4 млн. лв. по „Красива България”

Проектите ще осигурят заетост на 680 безработни и професионално обучение на поне 144 души

14:48 | 17.03.14 г.
Обновяват 40 обекта за 6,4 млн. лв. по „Красива България”

До края на годината по проект „Красива България” ще се обновят 40 обекта на обща стойност 6,4 млн. лева. В Националния план за действие по заетостта са предвидени 3 млн. лв., а останалите 3,4 млн. лв. са финансиране от кандидатите, съобщи министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, цитиран от пресцентъра на социалното министерство.

Заедно със заместник-министър Светлана Дянкова, той връчи споразуменията на кметове и областни управители.

„Проектът е част от програмата на социалното министерство за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната. Това е единственият проект, по който се осигурява задължителна заетост на регистрирани безработни лица при изпълнението на обектите на бенефициентите”, каза министър Адемов.

„С изпълнението на проектите очакванията са да се осигури заетост на 680 лица и професионално обучение на минимум 144 безработни лица”, съобщи заместник-министър Светлана Дянкова.

По проект „Красива България” през 2013 г. са реновирани 40 обекта - 14 за образование, 11 за социални услуги, 8 за административно обслужване на гражданите, 4 за здравеопазване, 2 за спорт и рекреация и 1 за култура.

Постигната е обща заетост за 594 души и е реализирано професионално обучение за придобиване на квалификация на 201 безработни.

Проект „Красива България” се изпълнява от МТСП от 2006 г. Оттогава до 2013 г. включително, са финансирани и реализирани близо 1 300 обекта на стойност 165 млн. лева. Това са социални заведения, защитени жилища, детски ясли и градини, училища, читалища, музеи, театри, административни сгради и други социално значими обекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още