fallback

Програмата за индустриализацията ще е готова до месец

Трябва да се засилят възможностите за нови инвестиции, коментира депутатът Янаки Стоилов

21:26 | 28.03.14 г. 5

До 20 април правителството ще представи програмата за индустриализация на страната до 2020 г. Това съобщи в Смолян депутатът от “Коалиция за България” Янаки Стоилов, цитиран от БТА.

“Трябва да се засилят възможностите за нови инвестиции, да се разчита на държавно съдействие и държавно участие както за възстановяване на някои производства с регионално и национално значение, така и за съвместно участие на държавата с други инвеститори, които могат да допринесат за възстановяване на икономическите дейности”, посочи Стоилов на среща на депутати от БСП с избиратели в града.

В началото на тази година икономическият министър Драгомир Стойнев обяви, че ще спасява предприятия, “отписани” от предишното правителство. Сред тях са врачанският мастодонт “Химко” и “Ремотекс” в Раднево, с чиито собственици държавата все още не е успяла да се споразумее за цената на предприятието.

Заговори се и за възстановяване на дейността на “Кремиковци”, но за това ще се решава на базата на заключенията на специална работна група.

Премиерът Пламен Орешарски обеща да не се възраждат фалирали предприятия с държавни пари, а да се насърчават частните инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:53 | 14.09.22 г.
fallback