IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надзорът на Здравната каса утвърди бюджетите на болниците за април

Стойностите са формирани по предложения на районните здравноосигурителни каси

15:28 | 04.04.14 г.
Надзорът на Здравната каса утвърди бюджетите на болниците за април

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) утвърди бюджетите на лечебните заведения за болнична медицинска помощ за април 2014 година.

В изготвеното първоначално разпределение на утвърдените годишни общи стойности на разходите са включени и заявените нови дейности на лечебните заведения, за които те очакваха разрешение. За част от тези дейности някои лечебни заведения все още не са получили разрешителни или са получили отказ за извършването им. Средствата, предвидени за тях, се прехвърлят за други дейности или за следващия месец.   

Стойностите по лечебни заведения са формирани съобразно предложенията на районните здравноосигурителни каси (РЗОК), като са отразени актуалните обстоятелства към момента.

Припомняме, че в писмо до НЗОК от Българския лекарски съюз поискаха Касата да публикува ежемесечно бюджетите на болниците на сайта си, за да е ясно какви суми и по какви пера се плаща.

Последните данни за бюджети на болници, публикувани на сайта на НЗОК обаче, са от 2012 година, а за изплатени средства - от първото тримесечие на 2013 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още