fallback

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД получи сертификат за Инвестиция клас А

Проект на руската енергийна компания в България е най-голямата частна инвестиция у нас

22:41 | 24.04.14 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Заради мащабни инвестиция от 1,5 млрд. долара бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим" получава сертификат за инвестиция от най-високия клас "А". Призът получи председателят на Управителния съвет на дружеството Сергей Андронов от заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева, съобщават от правителствената пресслужба.

Сертификатът е за инвестиционния проект „Строителство на Комплекс за преработка на тежки остатъци – втори етап”. Инвестицията възлиза на 1,5 млрд. долара и е най-голямата частна инвестиция у нас. В изграждането участват много български подизпълнители, а с новата инсталация бургаската рафинерия става най-модерната в региона, се уточнява в съобщението.

Даниела Бобева изрази надежда, че инвестициите на руската енергийна компания в България ще се увеличават. Вицепремиерът съобщи, че правителството обсъжда възможностите за възстановяване на ДДС върху горивата на чуждите превозвачи, което би имало сериозен положителен ефект и върху търсенето на продукти на ЛУКОЙЛ, уточняват още от правителствената пресслужба.

Обсъдени бяха възможностите за стимулиране развитието на химическата промишленост у нас чрез програмата за реиндустриализация.

Бобева изтъкна действията на правителството за подобряване на бизнес средата у нас и за привличане на повече инвестиции. Тя очерта мерките, които се предприемат за намаляване на административната тежест върху бизнеса, за облекчаване на процедурите в строителството, за насърчаване на износа и ограничаване на нелегалния внос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:58 | 13.09.22 г.
fallback