IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Несебър ще развива поклонническия туризъм с нов маршрут

Всички петнадесет древни храма в Стария град ще бъдат свързани постепенно

17:48 | 17.05.14 г.
Несебър ще развива поклонническия туризъм с нов маршрут

Нов културно-туристически маршрут беше представен официално в Несебър. Той обхваща всички петнадесет древни храма в Стария град. Очаква се новият туристически продукт да даде тласък за развитието на поклонническия туризъм. 

Свързването на всички църкви в Стария Несебър в културно-исторически маршрут ще стане постепенно. Пред туроператори беше представен част от маршрута, който свързва реставрираните по проект „Вяра в Несебър” църкви „Св. Йоан Кръстител” и „Св. Параскева” и води до църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил”.

Маршрутът вече е включен в туристическите пакети, предлагани от Музей „Старинен Несебър”.

„Комбинираният билет е 12 лева. 6 лева е за ученици и студенти. Маршрутът обхваща 5 обекта, между тях са и двете реставрирани църкви”, поясни директорът на музея Петя Кияшкина.

” Това е една ниша, която трябва да бъде запълнена. Рекреативният туризъм постепенно изчерпва капацитета си. Този нов туристически маршрут ще превърне града на ЮНЕСКО в предпочитано място за поклоннически туризъм и ще доведе по-висока категория туристи в града”, коментира на свой ред Мария Михалева, туроператор.

Кметът на Несебър Николай Димитров сподели, че всяко лято в града има по 30 до 40 хиляди туристи на ден.

Освен да разгледат църквите и уникалните стенописи хилядите туристи вече ще могат да присъстват на изложби и да слушат камерни концерти, които ще се организират в тях.

Вижте репортажа на телевизия Bulgaria on Air тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още