IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крайният срок за публичното предлагане на ЦСКА на фокус в понеделник

През седмицата НСИ ще оповести индекси на оборота в транспорта, съобщенията и услугите, както и данни за туристическите пътувания и разходите за туризъм

11:09 | 19.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Крайният срок за публичното предлагане на ЦСКА на фокус в понеделник

19 май (понеделник)

Днес е последният срок за записване на акции от първичното публично предлагане на ПФК ЦСКА АД. От началото на предлагането до края на миналата седмица бяха записани 331 761 акции на стойност 995 283 лв., което представлява само 23,5% от необходимите за успех на емисията 1 409 210 акции, или 4 227 630 лв. Подписката първоначално изтичаше на 4 април, но бе удължена с 45 дни.

Ако в последния момент не се появят крупни инвеститори, за каквито периодично анонсираше мажоритарният собственик Александър Томов, то подписката ще бъде неуспешна, и записалите акции ще се разкарват отново до офис на инвестиционен посредник (каквито са и банките), за да си вземат парите обратно, като разбира се ще загубят платената комисионна за покупката.

Предвиждаше се капиталът на клуба от 5 090 790 лева да бъде увеличен с издаването на до 3 млн. нови акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност 3 лв. IPO-то на ЦСКА породи много въпросителни, като собственият капитал на ЦСКА ще остане отрицателен дори при 100% успех на емисията (привличането на 9 млн. лв.)

Постъпленията от емисията при пълно записване бяха приоритизирани в следната последователност:

- погасяване на стари задължения към Национална агенция по приходите – 3 млн.лв.;
- погасяване на задължения към други кредитори – 3 млн. лв.;
- инвестиции за Стадион „Българска армия”, които ПФК ЦСКА АД е поело като ангажимент да извърши с цел привеждане настадиона в съответствие с изискванията на УЕФА - 2 млн.лв.;
- за развитие на ДЮШ (детско-юношеската школа) – 1 млн.лв.

Мажоритарен собственик на капитала на ПФК ЦСКА АД към момента на изготвяне на проспекта е Лира Инвестмънтс С.А., Люксембург, с 91,1% от капитала. Над 95% от акциите с право на глас на Лира Инвестмънтс С.А. се притежават пряко от Александър Томов.

20 май (вторник)

БНБ ще изнесе данни за инвестиционните фондове за месец март. 

Общи събрания ще проведат Холдинг Света София АД, Кабиле-ЛБ АДи  Светлина АД.

21 май (сряда)

НСИ ще представи поредица данни - състояние на средствата за пощенските съобщения (за 2013 г.), индекси на оборота в транспорта, съобщенията и услугите (за 1-во тримесечие), разходи за придобиване на ДМА и придобити ДМА (за 1-во тримесечие), данни за културната сфера - библиотеки, кина, филмово производство, радио- и телевизионна програма, сценични изкуства, музеи и читалища (за 2013 г.)

БНБ ще оповести рамка за международните резерви и ликвидност в чуждестранна валута (за април).

Общи събрания ще проведат ТБ Първа Инвестиционна Банка АД и Регала Инвест АД.

22 май (четвъртък)

НСИ ще разкрие информация за трудови злополуки и други здравни проблеми, свързани с работата - допълнителен модул към Наблюдението на работната сила (за 2013 г.)

Общи събрания ще проведат Ямболен АД, Ексклузив Пропърти АДСИЦ, Софарма имоти АДСИЦ, И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ, Северкооп Гъмза Холдинг АД, Мак АД и Софарма билдингс АДСИЦ.

23 май (петък)

НСИ ще публикува предварителни данни за туристически пътувания и разходи за туризъм на населението (за 1-во тримесечие).

БНБ ще публикува майския си информационен бюлетин.

Общи събрания ще проведат Биовет АД и Бряст-Д АД.

25 май (неделя)

Този ден са избрали акционерите на Пещоремонт АД /в ликвидация/ за провеждане на Общото си събрание.

Свързани компании:

Професионален футболен клуб ЦСКА АД-София(PFC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още