IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бареков поиска предсрочен вот на 26 октомври

Лидерът на ББЦ ще стои в Брюксел до извънредни избори у нас

17:21 | 26.05.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Бареков поиска предсрочен вот на 26 октомври

"България без цензура" предлага на 26 октомври да има извънредни парламентарни избори в България, съобщи лидерът на партията Николай Бареков, цитиран от Dnes.bg.

Причината за избора на датата е, че тогава българите празнуват Димитровден, "тогава народът цани слугите да вършат работа". Затова е добре на тази дата народът да си избере нови слуги, които да го обслужват 4 години, обясни той. Като втори аргумент той изтъкна, че до края на октомври има достатъчно време да се проведе кампанията.

Според Бареков е нужно да се направи служебен кабинет и да се намери консенсусна фигура за премиер. Той съобщи, че е изпратил писмо до президента Росен Плевнелиев с искане за насрочване на предсрочен вот.

"Съветвам Орешарски, Станишев и Местан да поканят основните политически сили в страната от новата политическа карта и заедно да определим обстоятелствата около предсрочните парламентарни избори", заяви Николай Бареков.

Той беше категоричен, че депутатите му в парламента (независими, напуснали парламентарните си групи – бел. ред.) ще подкрепят вота на недоверие към кабинета, който предстои да се гледа в НС.

„Не приемаме ремонти на кабинета и задкулисни покани за кафета и матинета. Сега да правят ремонт на кабинета е все едно да сменят мебелите на "Титаник", корабът вече е потънал“, коментира той.

Лидерът на ББЦ е на мнение, че ДПС и Лютви Местан трябва със смирение да посрещнат резултата си, защото той е незаслужено висок на фона на ниската избирателна активност. Той поздрави Делян Пеевски, че се е отказал от евродепутатското си място и така е спечелил на своя страна немалко хора с постъпката си.

Бареков смята, че лидерът на БСП Сергей Станишев е бил използван по време на кампанията за евроизборите.

Той заяви, че той заедно с Ангел Джамбазки от ВМРО няма да изкарат дълъг мандат в Брюксел и ще стоят до предсрочните парламентарни избори у нас.

Във връзка с работата на партията в Европейския парламент лидерът на ББЦ смята, че всички български евродепутати в ЕП трябва да си стиснат ръцете и да работят за България.

„Ние с Джамбазки ще сме по-ценни, ако не сме в ЕНП, а важна част в по-малките партии, например либералите са толкова хитри, че при тях сигурно ще изкараме една добра школа", обобщи той.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 9 години
Отн.: Казуса 13:13На миналите избори имаше казус 15:15, който започна да се хронизира по изборите. Явно вината не е само в избирателите, които 'били *** и не знаели какво задраскват'. Някои хора си играят на демокрация, но демокрацията работи и тези двата казуса са съвсем валиден и легитимен избор, независимо какво може да са си мислели избирателите когато са го правели. Може да са били суеверни и да са искали депутатът им да е с номера на партията.Има и един друг въпрос: ако избирателите са толкова '***' с двата казуса, доколко трезва преценка са имали за останалите бюлетини. Ако не признаят валидността на казуса 13:13, то тогава целите избори започват да стават под въпрос. И още, всеки който е избран преферентно с 1:1, 2:2, 3:3 ... 13:13 ...15:15 и т.н. ще бъде винаги оспорван.Или да вземат да махнат този преференциален вот, или да индексират преференциалния вот с букви или други символи (различни от цифри). Иначе така ще се занимаваме до безкрайност с някакви изпълнения
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Бареков е жалък инструмент от групата на тези, използвани единствено да почистват тоалетните след някое по-сериозно оакване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
"Причината за избора на датата е, че тогава българите празнуват Димитровден, "тогава народът цани слугите да вършат работа". Затова е добре на тази дата народът да си избере нови слуги, които да го обслужват 4 години, обясни той. Като втори аргумент той изтъкна, че до края на октомври има достатъчно време да се проведе кампанията."- Не възразявам и моите чепици да лъска Бареков ефенди. Ей на, лъска боковите, лъска, и се издигна до дупетатин. Лъсва моите и-директно за Дондуков-2. Няма лабаво, момчето е схватливо, Оправно, що да не гласуваме на Димитровден?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още