fallback

Министрите обсъдиха мащабния инвестиционен проект за аквапарк до Елин Пелин

Уточняват се източниците на финансиране и детайли по проекта

17:28 | 29.05.14 г. 8

На днешното заседание на кабинета министрите са обсъдили мащабния инвестиционен проект за аквапарк до Елин Пелин. В момента тече процедура по издаването на сертификат за клас инвестиция. Това каза пред журналисти вицепремиерът Даниела Бобева, която бе помолена да потвърди информацията в медиите, че е планирана среща в Министерския съвет (МС) с Александър Томов и милиардера от Хонконг Стивън Ло. 

„Имахме насрочена среща за 13 ч с г-н Томов и с китайски инвеститори, но тя не се състоя заради продължилото дълго заседание“, обясни Бобева. Това е трябвало да бъде опознавателна среща.

Потенциалните инвеститори работят около 4 – 5 месеца с Българската агенция за инвестиции.

„Това е голям проект за 1,4 млрд. Няколко месеца се работи, за да бъде издаден сертификат за инвестиционен проект“, каза вицепремиерът.

Тя допълни, че вече се довършват детайлите и почти всички изисквания на закона са спазени, но трябва да се изясни финансирането на проекта. Той е бил обсъден от министрите на днешното заседание на кабинета, но окончателното решение ще бъде взето, след като се изясни финансирането.

Проектът е за мащабен атракционен център с воден парк и казино край Елин Пелин, припомни Бобева. Припомняме, че се планира това да бъде най-големият закрит воден парк в света.

Минути преди този коментар, докато Даниела Бобева присъстваше на подписването на споразумение за етичен кодекс на туристическия бранш, Александър Томов дойде в Министерския съвет, но не бе допуснат вътре от охраната.

Той потвърди пред журналисти, че е имал среща с вицепремиера.

Томов каза, че над 20 души са в делегацията, която е дошла в МС, но отрече Стивън Ло да е част от нея. Чуждестранните гости са обсъдили в няколко министерства проекта, заяви той.

Той отрече и информациите в медиите, че Стивън Ло има интерес към ЦСКА.

По-рано след заседанието на кабинета министърът на икономиката Драгомир Стойнев каза за проекта, че „на този етап можем само да подкрепяме всяка една финансова инвестиция, ако законът се спазва“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:03 | 11.09.22 г.
fallback