IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата подкрепя инвестиционни проекти за над 66 млн. лв.

Частично се възстановяват направени от инвеститора задължителни осигурителни и здравни вноски на служители

17:32 | 18.06.14 г.
Държавата подкрепя инвестиционни проекти за над 66 млн. лв.

Правителството ще подкрепи 13 инвестиционни проекта, по които се разкриват близо 4 хиляди нови работни места и се предвиждат инвестиции за над 66 милиона лева. Това е решило правителството на днешното си заседание.

Кабинетът е одобрил проект на договор за предоставянето на безвъзмездна финансова помощ за частично възстановяване на направени от инвеститора задължителни осигурителни и здравни вноски за работниците и служителите, заели новите работни места, съобщават от правителствената пресслужба.

Финансовата помощ е до 10,5 млн. лв. за периода 2014-2019 година.

Девет от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги, а един е в община с висока безработица. С договора инвеститорите поемат ангажимент да поддържат заетостта по тези проекти за поне пет години.

Проектите са на дружествата: „Бер-Хелла Термоконтрол” ЕООД, „Неона” ООД, „Волаком” АД, „Уолтопия” ООД, „Експириън България” ЕАД, „Консентрикс Сървисиз България” ЕООД, „АЛС България” ЕООД, „Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън” ЕООД, „Кока Кола Ентърпрайзис Сървисис България” ЕООД, „Пи Пи Ди България” ЕООД, „Ей Ай Джи Юръп Лимитид (клон България)”, „Луксофт България” ЕООД, „Кол Пойнт Ню Юръп” АД.

Именно за проект, свързан с високите технологии, днес министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев връчи сертификат за инвестиция клас „А“ на „Пи Пи Ди България“ ЕООД. Проектът е „Разширяване и развитие на административно-финансов комплекс и звена в сферата на научно-изследователската дейност“. Инвестицията е за 1 млн. лв.

От Министерството на икономиката уточняват, че парите ще са за придобиване на технически средства за обезпечаване работата на наетите служители.

Проектът ще бъде осъществен в тригодишен период - до септември 2016 г., като общият размер на разходите ще достигне 21,2 млн. лв. В периода на реализацията му ще бъдат разкрити 250 работни места.

„За нас е важно инвеститорите да се чувстват добре в България. Именно инвестиционни проекти като вашия са доказателство за подобряване на бизнес климата у нас“, заяви министър Стойнев.

„Пи Пи Ди България“ ЕООД предоставя услуги по създаване, развитие и управление на целия иновационен цикъл на нови лекарствени препарати и лабораторни услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още