IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дружества към транспортното министерство имат блокирани средства в КТБ

По-големите суми са на летище София и БДЖ, това не е проблем за заплатите на служителите, съобщи министър Данаил Папазов

16:04 | 25.06.14 г.
Дружества към транспортното министерство имат блокирани средства в КТБ

Има блокирани средства в КТБ на дружества към транспортното министерство, но това не е проблем за заплатите на работниците и служителите. Това съобщи ресорният министър Данаил Папазов след заседанието на кабинета.

Папазов уточни, че по-големите суми са на две дружества - летище София, като средствата са залог по дело, и около 2 млн. лева в разплащателни сметки на БДЖ.

„Засега няма проблем със заплатите на работниците и служителите, защото имаме други банкови сметки, които функционират нормално“, заяви министърът.

В петък БНБ постави КТБ под специален надзор заради недостиг на ликвидност. Банката ще отвори отново на 21 юли.

Папазов съобщи още, че днес правителството е одобрило допълнителни разходи в размер на 500 хил. лв. по бюджета на Националната служба за охрана за 2014 г.

Парите са за освобождаване на радиочестотната лента 2500-2690 MHz в четири от големите градове - София, Бургас, Варна и Благоевград.

Освободеният честотен ресурс може да бъде предоставен на бизнеса от КРС чрез провеждане на състезателна процедура, уточни Папазов.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още