IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отворени са 29 центъра за кариерно развитие в страната

Те ще предлагат на заетите възможности за кариерно ориентиране и професионална реализация

13:58 | 30.06.14 г.
Отворени са 29 центъра за кариерно развитие в страната

Отворени са 29 центъра за кариерно развитие в страната, които предлагат на заетите възможности за кариерно ориентиране и израстване, както и за професионална реализация.

Центровете са създадени по проект на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика чрез въздействие върху пазара на труда. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съобщават от БТПП.

Консултанти в новите центрове ежедневно проучват наличните свободни позиции на пазара на труда, обявени от фирмите, като следят не само обявите и публикациите във фирмените сайтове, но директно се свързват със самите компании и проучват кариерни възможности, предлагани от съответния работодател.

Наред с това центровете консултират работещите, които търсят възможности за кариерно израстване, като ги ориентират за наличните свободни позиции, съдействат им при подготовката на СV, мотивационно писмо, поведение при интервю и други.

В центровете се поддържат и локални бази данни за работодатели, предлагащи свободни позиции и за специалисти. Информацията за работодателите и за предлаганите позиции е публична, докато за кандидатите в публичната част има данни само за търсената позиция от съответния кандидат, както и за образованието, квалификацията и досегашния му опит в дадената професионална област.

Кариерните центрове са в: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Гоце Делчев, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още