fallback

Йовчев не изключи още задържани заради атаки срещу банки

Предложението за криминализиране на всяване на банкова паника ще бъде прието, категоричен е министърът на вътрешните работи

13:19 | 02.07.14 г. 6

Възможно е тази седмица да има още задържани заради опитите през миналата седмица да се дестабилизира банковата система. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в парламента.

Той коментира, че опитите от миналата седмица да се дестабилизира банковата система може би са резултат на дефицит на доверие във всички институции.

„Това, на което бяхме свидетели миналата седмица, от една страна е резултат може би на дефицит на доверие във всички институции и от друга страна, на една изключително отвратителна криминална атака”, заяви той.

Според него обаче действията на всички са били решителни и бързи, което е допринесло за успокояване на обстановката. Той добави, че би посъветвал всички да си държат спестяванията в банките, защото те са стабилни.

През изминалия уикенд от ДАНС бяха задържани лица заради действия, насочени срещу банковата стабилност.

За искането на БНБ създаването на паника относно стабилността на финансовите институции да се наказва със затвор той заяви, че предложението ще бъде прието.

„Наистина ще криминализират това деяние и оттук нататък тези, които си позволят следващ път да проведат такава атака, ще понесат много тежко наказание по Наказателния кодекс. Това нещо го одобрявам изцяло”, обясни Йовчев.

Вътрешният министър каза, че засега няма нарастване на битовата престъпност в последните дни. Рано е за статистика, да не бързаме с изводите, уточни той.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:51 | 11.09.22 г.
fallback