fallback

Парламентът ще дискутира актуализацията на бюджета във вторник

ГЕРБ и ДПС успяха да прокарат решение за свикване на извънредно заседание

11:49 | 25.07.14 г. 4

Депутатите от ГЕРБ и ДПС успяха да прокарат решение за свикване на извънредно заседание на Парламента, на което да се разгледа искането за актуализация на бюджета на държавата и на Здравната каса.

То ще се състои на 29 юли (вторник) от 15 ч.

Предложението беше внесено от правителството преди повече от седмица, но заради несъгласието на БСП да се актуализира целият бюджет не беше придвижено до пленарната зала.

Днес в изявление пред Народното събрание президентът Росен Плевнелиев за пореден път настоя актуализацията да бъде приета до 6 август, когато се планира да бъде разпуснато Народното събрание.

Предложението за извънредно заседание, посветено на бюджета, направи депутатът от ДПС Йордан Цонев. ГЕРБ, ДПС и президентът имат един план за актуализация, отвърна Мая Манолова от БСП и поиска проверка на кворума преди гласуването за свикване на заседание.

В този момент всички социалисти излязоха от залата и се опитаха да бойкотират кворума и да провалят гласуването. След поименната проверка се оказа, че в залата има достатъчно депутати и извънредното заседание беше насрочено.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:51 | 10.09.22 г.
fallback