fallback

Борисов ще прати депутати в Народното събрание заради бюджета на НЗОК*

Мога да направя последен и единствен компромис за пациентите и лекарите, коментира лидерът на ГЕРБ при президента

14:34 | 01.08.14 г. 7

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов склони да промени позицията си за бойкот на Парламента и да изпрати свои депутати в понеделник на извънредното заседание, за да одобрят окончателно актуализацията на бюджета на НЗОК. „Мога да направя последен и единствен компромис за пациентите и лекарите“, обеща той, след като приключиха политическите консултации при президента.

Борисов призова мнозинството да каже от колко депутати има нужда, за да се осигури кворумът от 121 народни представители и да се отпуснат още 225 милиона лева на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), въпреки че Касата настояваше за 328 милиона лева.

„Пребройте колко ви трябват, 10-15 души, да ми кажете и ще дойдат в понеделник и го правя само защото имат нужда болните хора“, обеща той. „Много е обидно да ни викат "Горчиво" от БСП сега, защото благодарение на ДПС се изживяваха като управляващи“, оплака се Борисов. Според него явно всички обвиняват ДПС в какво ли не, но когато дойде време да се взимат важни решения, те се държат най-отговорно. Борисов отново припомни за „Атака“ и попита БСП и ДПС защо ги забравят.

От изказването на Борисов по време на консултациите обаче не стана ясно дали депутатите от ГЕРБ ще подкрепят актуализацията на държавния бюджет заради словесен спор между него и лидерът на БСП Михаил Миков.

Социалистът упрекна Борисов, че си мени позицията непрекъснато, а пък Борисов гневно му отговори: „Кой си мени позицията?! Вие нямате позиция, не знаете, че строите ядрен реактор“.

"Искам да се знае, че за да не се актуализира и всички тези неща, които вие изчетохте и ние дадохме като сметка, се дължи на позицията на БСП, че не е необходимо", каза пък Борисов и веднага бе прекъснат от Миков отново с молба да не се тълкуват думите му.

"Казах ви, че няма в историята от 25 години Министерски съвет, който да разполага с 3,5 млрд., без да е ясно за какво отиват. Това са пари, не ваши и мои, а на българските данъкоплатци и без ясно разписване - защото в мотивите не пише "за строители и прочие"... И аман от тази патетика! Ще има изборна кампания, тогава ще я проявим. Не ме тълкувайте повече, каквото съм казал съм казал", каза Миков на Борисов.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

* Актуализирана информация!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:28 | 14.09.22 г.
fallback