IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служебният кабинет с първо заседание още днес

Очаква се Кристалина Георгиева да бъде номинирана за еврокомисар

10:56 | 06.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Служебният кабинет с първо заседание още днес

Първото заседание на служебния кабинет ще бъде още днес следобед след символичното предаване и приемане на изпълнителната власт, предава Dnes.bg.

Дневният ред се уточнява, но се очаква на него правителството на проф. Георги Близнашки да номинира Кристалина Георгиева за еврокомисар.

Вчера при представянето на служебното правителство президентът Росен Плевнелиев анонсира това със заявката Георгиева да бъде подкрепена и за високия пост на върховен представител по външната политика в новата ЕК.

Очаква се церемонията по предаването на властта от кабинета в оставка на Пламен Орешарски на служебния кабинет да започне след по-малко от половин час в Гранитната зала на Министерския съвет.

Двамата премиери Пламен Орешарски и Георги Близнашки имат среща на „четири очи“, а после ще разговарят и с министрите от двата кабинета.

Служебният премиер и министрите му идваха един по един в сградата на Министерския съвет, минавайки по червения килим на входа. След церемонията в Министерския съвет символично предаване на властта ще има и по министерства.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още