IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аптеките спират работа с непрезаверени рецептурни книжки

Презаверката може да се направи в районните здравни каси

17:35 | 01.09.14 г.
Аптеките спират работа с непрезаверени рецептурни книжки

Аптеките вече не отпускат лекарства по рецептурни книжки, които не са презаверени в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Крайният срок за това изтече вчера. Въпреки това все още има пациенти, които не са презаверили книжките си за безплатни и намалени лекарства, съобщава телевизия Bulgaria On Air.

Презаверяването на рецептурни книжки не е приключило.

Всеки, който не е презаверил рецептурната си книжка, може да го направи в районната здравна каса. Това обаче трябва да стане преди датата, на която пациентът трябва да получи лекарствата си.

Прекодирането не важи за 14 диагнози и при тях не се налага презаверяване на рецептурните книжки. Допълнителна информация е достъпна на сайта на Здравната каса.

Причината за презаверките са влезлите в сила европейски правила за промяна на кодовете на заболяванията, за които се отпускат медикаменти.

В средата на август десетки пациенти, сред които и възрастни и такива с тежки заболявания, чакаха с часове, за да презаверят рецептурните си книжки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още