fallback

Кабинетът обсъжда отпускането на средства за местата за лишаване от свобода

Очаква се да бъде одобрена българската позиция за предстоящото извънредно заседание на Съвета на ЕС по земеделие

09:30 | 03.09.14 г.

На днешното заседание на правителството се очаква кабинетът да осигури 8 млн. лв. за гарантиране на нормалното функциониране на местата за лишаване от свобода и на близо 1,9 млн. лв. за ликвидиране на болестта „син език“.

В дневния ред е включено и одобряването на допълнителни трансфери по бюджетите на общини за изплащане на стипендии на ученици с изявени дарби, съобщиха от пресслужбата на МС.

Предстои правителството да одобри българската позиция за предстоящото извънредно заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство. Срещата е посветена на мерките, които следва да бъдат предприети в резултат на руското ембарго за внос на селскостопански продукти от ЕС.

Министрите ще предложат на президента доброволци и служители на МВР да получат държавна награда за действията им при наводнението в Мизия в началото н август.

Очаква се вицепремиерът Йордан Христосков да бъде определен за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет.

Ще бъдат разгледани и предложенията на председателя на НСИ за негови заместници, както и предложение до президента посланикът ни в Италия да стане представител на България и в Малта, със седалище в Рим.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:03 | 07.09.22 г.
fallback