IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Гласувайте честно и с разум!

Държавният глава призова за смирение, позитивна кампания и масово участие в предсрочните парламентарни избори

12:37 | 06.09.14 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Плевнелиев: Гласувайте честно и с разум!

В Деня на Съединението, който е втори от началото на предизборната кампания, президентът Росен Плевнелиев призова за смирение, позитивна кампания и масово участие на българските граждани в предсрочните избори на пети октомври. 

Плевнелиев изказа съболезнованията си на жертвите на природните бедствия и увери, че целият ресурс на държавата ще бъде насочен към бедстващите региони.

В изявлението за началото на предизборната кампания държавният глава изтъкна, че България се нуждае от стабилност - обществена, политическа и финасова - не е важно кой ще победи, а е необходима институционална стабилност и спокойствие в държавата, каза държавният глава. Тези избори са различни, подчерта в изявлението си президентът.

Днес вече добре знаем кой срещу кого е и срещу какво е. Кой с кого никога не би се коалирал. Посочено е всичко лошо. Очернен е всеки опонент. Политиците трябва да се обединят около необходимостта да подкрепят дългосрочни приоритети и извършат неотложни реформи, за да гарантират стабилност, икономически растеж и благополучие в държавата.

Държавният глава Росен Плевнелиев призова гражданите на 5-ти октомври масово да гласуват, за да се гарантира честността на вота.

Вие се противопоставяте открито на всичко порочно, превзело българската политика през последните 25 години. Аз съм сигурен, че осъзнавате своята сила. Сега някои може би се готвят да купуват гласове, други разчитат на т.нар. "корпоративен вот", трети се опитват да намерят най-добрия компромат, да съчинят най-шумния скандал, но всички тези усилия са обречени на неуспех, ако на 5 октомври българските граждани гласуват масово.

Гласувайте честно и с разум!

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
"Гласуването" не е нищо повече от броене на глупаците в държавата, които доброволно дават 14.50 лв. за гласа си за дадена партия. "...........................Е, една част от гласувалите си връщат 20 лв, с което са 5.50 лв. на плюс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 9 години
Аз никога няма да пропусна избори и ВИНАГИ ще гласувам в ЛЯВО, колкото и да не ми харесва това което се предлага там...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
serafima
преди 9 години
Ще го кажа още по-рязко: виж кой говори за честно и с разум гласуване! Омерзена съм от този квази-чевик, който се напъва да говори, но се получава банална напоителна и лицемерна реч.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 2
Jay Gould
преди 9 години
"Гласуването" не е нищо повече от броене на глупаците в държавата, които доброволно дават 14.50 лв. за гласа си за дадена партия. Дори невалидните бюлетини се осребряват от париите по същите цени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 3
dr.5rov
преди 9 години
Няма как да гласувам честно и с разум, защото тогава няма да има за кого да гласувам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 7
alexx
преди 9 години
При положение, че президентът доскоро нагнетяваше напрежението по всякакъв начин, сега призивите му ми се струват лицемерни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още