fallback

Сърбия пусна Цветан Василев на свобода срещу подписка

Прокуратурата е уведомена за ареста на банкера в Сърбия

10:36 | 17.09.14 г. 12

Съдът в Сърбия реши да пусне от ареста банкера Цветан Василев срещу подписка, съобщават от Прокуратурата.

Българската прокуратура е получила официално уведомление от сръбските власти, че Цветан Василев се е предал в полицията, потвърждават от там. След този акт българското обвинение може официално да задвижи процедурата по искане на екстрадицията на Василев.

Мажоритарният собственик на КТБ е бил задържан вчера, 16 септември, в 09.00ч. местно време от сръбските съдебни власти, пише в съобщението на прокуратурата. "В 12.00 ч. Василев е бил изправен пред сръбския съд, като след изслушването му е наложена забрана да напуска настоящия си адрес. Паспортът му е бил иззет и същият е задължен да се явява пред сръбските власти всеки работен ден от 09.00 до 15.00 ч.", пише още в съобщението на ВКП.

Това е най-леката мярка за неотклонение. Предстои сръбският съд да реши дали да уважи искането на българския съд за екстрадиция на банкера в София.

По информация на БНР документите за неговата екстрадиция вече се готвят. Очаква се те да тръгнат за сръбската столица до ден-два.

Василев се предаде вчера следобед в полицията в Белград, а късно снощи даде показания пред следовател. Срещу банкера у нас има повдигнато обвинение за присвояване в особено големи размери. Дотам се стигна, след като прокуратурата съобщи, че от банката на Цветан Василев са изнесени 205 млн. лв.

В същото време стана ясно, че банкерът не иска да бъде екстрадиран бързо в България, защото се притеснява за живота си, обясни единият от адвокатите му, Христо Ботев, пред „Нова телевизия“. Според защитата му Василев се е предал на сръбската полиция, защото искал да покаже, че няма какво да крие.

Всичко по казуса КТБ четете тук.

Още новини четете в Dnes.bg

 

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:48 | 11.09.22 г.
fallback