IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основни административни услуги стават електронни

Информация в сферата на образованието, науката и иновациите ще е достъпна онлайн от октомври догодина

12:57 | 30.09.14 г.
Основни административни услуги стават електронни

Всички 16 административни услуги, предлагани от Националния център за информация и документация (НАЦИД), стават електронни от октомври 2015 година, съобщи БТА.

Към момента две от общо 16-те административни услуги на Центъра се предоставят в електронен вариант. Едната е свързана с признаването на придобито висше образование в чуждестранни висши училища, а другата се отнася до издаването на удостоверения за придобита професионална квалификация у нас по нерегулирани професии, които са необходими за упражняване на регулирана професия в страна-членка на Европейския съюз.

Центърът за информация изпълнява още 14 услуги и дейности, свързани с предоставянето на информация в сферата на образованието, науката и иновациите. Проектът, започнал през април e с продължителност 18 месеца и има за цел изцяло да предлага традиционните досега услуги в електронен вариант.

Сред тях са предоставяне на копия на документи от фондовете на НАЦИД, проверка на академичния статут на чуждестранни висши учебни заведения, проверка на автентичността на дипломите и други.

Очакванията са електронното обслужване да улесни гражданите и бизнеса, като им даде възможност да получат търсените от тях справки директно по интернет.

Проектът на стойност 782 826 лв. е финансиран по оперативната програма "Административен капацитет".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още