fallback

Екатерина Захариева: "Дупката" в КТБ се оказа над очакванията

Първо трябва да се чуе предложението на инвеститорите, заяви вицепремиерът

16:27 | 23.10.14 г. 4

"Дупката" в КТБ не е никак малка, тя е над очакванията. Това заяви пред журналисти вицепремиерът Екатерина Захариева, която коментира темата, преди да открие поредното заседание на Енергийния борд към Министерския съвет, информира БТА.

Захариева каза, че доколкото знае от публикации в пресата, Оманският фонд е поискал среща с БНБ. „Надявам се да има такава среща и да се види какво е предложението им“, посочи вицепремиерът.

Трябва да се чуе предложението на инвеститорите - колко и в какъв срок имат намерение те да инвестират и едва тогава трябва да се направи анализ колко ще струва и откъде трябва да дойде държавната помощ, смята тя.

На въпрос в какъв размер би била поносимата държавна помощ за банката Захариева отговори, че трябва да се види първо предложението на инвеститорите. Виждате, че "дупката" никак не е малка, тя е много голяма, над очакванията, заяви тя.

Припомняме, че според оповестените от БНБ доклади на одиторите за състоянието на КТБ необходимите обезценки на активи в поставената под надзор банка възлизат на над 4,2 млрд. лв.

Развитието на казуса с КТБ може да следите тук

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:42 | 13.09.22 г.
fallback