IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите правят временна комисия, която ще се захване с КТБ*

Още в петък тя ще трябва да представи становище по доклада на БНБ относно предприетите действия за КТБ

10:01 | 29.10.14 г.
Депутатите правят временна комисия, която ще се захване с КТБ*

Депутатите още днес формираха временна комисия по бюджет и финанси, която в петък ще трябва да представи свое становище за доклада на Българската народна банка относно събитията и предприетите действия, свързани с КТБ и ТБ „Виктория“.

На първото си редовно заседание депутатите сформираха две временни комисии - едната е по правни въпроси, а другата е по бюджет и финанси. Те ще работят, докато не бъдат избрани постоянни.

Временната правна комисия ще се оглавява от Данаил Кирилов от ГЕРБ, а тази по бюджет и финанси- от Менда Стоянова пак от ГЕРБ.

И в двете комисии има по 7 депутати от ГЕРБ, по трима от БСП и ДПС, по двама от Реформаторския блок и Патриотичния фронт и по един от „Атака“ и АБВ.

В сряда пред Народното събрание ще се изправи вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева, за да отчете готовността за поддържане на инфраструктурата за предстоящия зимен сезон. Искането за това е на Лиляна Павлова от ГЕРБ.

Отново по настояване на депутат от ГЕРБ – Десислава Атанасова, депутатите ще изслушат министъра на здравеопазването Мирослав Ненков заради проблемите с ваксините за бебета.

Първа точка в програмата на парламента за утре е изслушване на вицепремиера и министър на правосъдието Христо Иванов, както и на вътрешния министър Йордан Бакалов за предприетите мерки от страна на Министерския съвет по проблемите със засилващия се миграционен натиск към България. Искането за това е на Цветан Цветанов от ГЕРБ.

За петък освен ситуацията с КТБ в програмата на Народното събрание е предвиден и парламентарен контрол.

* Актуализирана към 10.20 часа

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още