fallback

Георги Близнашки: Правителство трябва да има на всяка цена

Премиерът предрича трудни първи дни за новия кабинет и очаква бързи решения относно актуализацията на Бюджет 2014

14:00 | 01.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Правителство трябва да има на всяка цена. За това призовава отново служебният премиер Георги Близнашки, цитиран от правителствената пресслужба. Той предрича трудни първи дни за новия кабинет и очаква бързи решения относно актуализацията на Бюджет 2014.

„Силно се надявам, че в следващите няколко дни, особено след като бъде връчен проучвателен мандат, разговорите ще придобият по-спокоен тон и ще се стигне до съставяне на правителство", заявява министър-председателят пред журналисти в Котел по повод възможностите за скорошно сформиране на редовен кабинет.

Георги Близнашки прогнозира тежки първи месеци за следващия кабинет, който трябва да предприеме неотложни и „не особено популярни мерки". След това обаче нещата ще тръгнат във възходяща линия и благодарение на финансовия ресурс, предвиден за страната ни по Споразумението за партньорство на Европейската комисия (ЕК) с България до 2020 година.

„Големият въпрос е да настъпи спокойствие и да бъдат създадени нормални условия, за да могат тези средства да бъдат усвоявани без злоупотреби", коментира премиерът.

Едно правителство, създадено в трудни условия и при един фрагментаризиран парламент, би имало добро бъдеще. Това би се случило, ако се работи открито и прозрачно и ако предварително се заявяват приоритетите и се търси съгласие по тях в Народното събрание (НС), коментира още Близнашки.

Министър-председателят отново призова НС да разгледа по най-бързия начин внесения от служебното правителство проект на актуализиран бюджет за 2014 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:22 | 12.09.22 г.
fallback