IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Патриотичният фронт е готов да вземе мандата, ако ГЕРБ и БСП се провалят

Патриотите още не са запознати с подготвяната от ГЕРБ и Реформаторския блок управленска програма

16:50 | 03.11.14 г. 1
<p>
	Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на консултациите при президента Росен Плевнелиев. <em>Снимка: БТА</em></p>

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на консултациите при президента Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Патриотичният фронт е готов да вземе мандат за съставяне на правителство, ако ГЕРБ и БСП не успеят да съставят кабинет. Това обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов след консултациите при президента Росен Плевнелиев, преди държавният глава да връчи мандат на най-голямата политическа сила ГЕРБ.

По Конституция президентът е длъжен да връчи мандат първо на партията с най-много депутати, след това на втората. Третата е по негов избор.

„Заявихме нашата готовност, ако не съумеят първата и втората политическа сила да направят правителство, да вземем третия мандат и да предложим един работещ кабинет“, обяви Каракачанов.

Той призна, че Патриотите все още не са запознати с подготвяната от ГЕРБ и Реформаторския блок управленска програма, за да преценят доколко съвпада с техните виждания.

Дори и да има разминаване, Каракачанов увери, че ПФ е склонен на компромиси, защото въпросът е във философията на управление, а не в една или две точки от програмата.

„Ние не претендираме за министерства, за нас участие на лидерите във властта не е от значение, а философията на управление. За нас по-важно е да бъдат очертани приоритетите пред нацията и да има програма за управление“, заяви той.

Лидерът на ВМРО каза, че срещата с президента е била съкратена, макар и да не била прекъсната, след като пред сградата на “Дондуков“ 2 се самозапали жена.

По думите му след това разговорът с държавния глава е бил именно за това кое предизвиква хората да се палят.

„Досегашният политически модел не може да продължава така и поредните управляващи да са толкова безчувствени към проблемите на хората, които са свързани с безработицата, ниското заплащане, лошото здравеопазване, емиграцията“, каза Каракачанов.

Друга тема на разговора са били приоритетите, които ПФ е предложил в програмата си за управление.

„Президентът е прочел нашата програма и констатира точки от нея, които съвпадат с неговите виждания по отношение на средния и дребния бизнес, ревизията в енергетиката“, добави лидерът на ВМРО.

Още новини прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 31 rate down comment 5
tonitov
преди 9 години
И кой ще управлява? Да идва орешарков,че тоя народ не е тостатъчно обран!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още