IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДПС няма да подкрепи правителство, зад което стои и Патриотичният фронт

Партията ще остане в опозиция при формула "2+2", коментира лидерът Лютви Местан след срещата си с президента Плевнелиев

16:16 | 04.11.14 г. 3
ДПС няма да подкрепи правителство, зад което стои и Патриотичният фронт

ДПС няма да подкрепи правителство, зад което стои и Патриотичният фронт, и ще бъде опозиция. Това потвърди лидерът на партията Лютви Местан след консултациите при президента Росен Плевнелиев, преди държавният глава да връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ, което се очаква да стане утре.

Според Местан, след като депутатите от ПФ и АБВ ще стоят зад кабинета, правителството няма да е само на ГЕРБ и Реформаторите.

„Ние споделихме несъгласието си с основния вариант за съставяне на правителство, който се обсъжда през последните дни, а именно формулата 2 плюс 2 – правителство на ГЕРБ и РБ, което се подкрепя от ПФ и АБВ. Този вариант на властта не може да се определи като двупартийно управление, а по същество е управление на четирипартийно парламентарно мнозинство и понеже в него по настояване на РБ, което е странно, имаме и ПФ, за нас този сбор аритметически е не просто безпринципен, а представя откровен антиевропейски и антинатовски сговор, който не може да бъде подкрепен от ДПС“, заяви Местан.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 9 години
Ти на 15% "нежелана от никой" ли я наричаш тази партия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
hristok
преди 9 години
ПРИЗОВАВАМ "ПОСЛУШНАТА" ПРОКУРАТУРА НА ДПС, ДА СЕ САМОСЕЗИРА И СЛЕД КАТО ТАЗИ НЕЖЕЛАНА ОТ НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ ПАРТИЯ Я НЯМА ВЕЧЕ НА ВЛАСТ, ДА ВЗЕМЕ АДЕКВАТНИ МЕРКИ И ДА НАКАЖЕ ВИНОВНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ДПС, СЪГЛАСНО ЗАКОНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Чудесно!Пожелавам на ДПС да изгуби контрол над събитията и всичките им престъпления да излязат наяве, особено около прясното присвояване на средства с помощта на изкуствения фалит на КТБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още