IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близнашки: С ремонта на бюджета кабинетът не е превишил правомощията си

Заварихме бюджет, който на практика беше изхарчен, заяви служебният премиер

13:40 | 05.11.14 г.
Близнашки: С ремонта на бюджета кабинетът не е превишил правомощията си

Служебното правителство не е превишило правомощията си, като е подготвило актуализация на бюджета, категоричен е премиерът Георги Близнашки.

Според него въпросът за актуализацията е сред любимите тези, че служебният кабинет надвишава правомощията, но чисто юридически това не се е случило, а и освен това предложенията за промяна в макрорамката са напълно необходими.
"Получихме изключително тежко наследство от Пламен Орешарски и много неразплатени плащания“, коментира той по време на първия блиц контрол в парламента.

Според него служебното правителство е трябвало да пренасочени и допълнително средства за щетите от наводненията.

Той се оплака, че бюджетът на централната администрация е бил значително орязан, като последния път намалението е било с 5% заради актуализацията на бюджета на НЗОК.

"С повече от 20% бяха намалени средствата в резултат на различни съкращения, а ние заварихме бюджет, който на практика беше изхарчен, над 80 на сто от средствата бяха изхарчени, така че актуализацията се налага“, настоя Близнашки.

Според Румен Гечев от БСП обаче не се налага актуализация и няма преразходи в края на септември, защото разходите са 70 на сто.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още