IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ПФ дава седмица на премиера да реши казуса с Орхан Исмаилов

Няма да бутаме кабинета в навечерието на зимата, обещава Валери Симеонов

23:09 | 19.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ПФ дава седмица на премиера да реши казуса с Орхан Исмаилов

Патриотичният фронт ще изчака решението на премиера Бойко Борисов за заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов от Народна партия "Свобода и достойнство", стана ясно от изказвания на двамата съпредседатели на фронта Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

„Ще изчакаме Бойко Борисов да вземе решение относно назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. Това заяви пред журналисти Валери Симеонов, съпредседател на „Патриотичен фронт ВМРО-НФСБ”, съобщи "Фокус".

„Не желаем да събаряме правителството в навечерието на зимата. Подхождаме изключително отговорно, отговорни патриоти сме и точно защото сме такива, не можем да си позволим своеволно да разрушаваме това крехко мнозинство в парламента", каза Валери Симеонов.

„Срещата мина доброжелателно от двете страни. Бяхме приети и бяха изслушани нашите аргументи. Няма какво друго да направим, освен да изчакаме министър-председателят да вземе решение по този въпрос”, заяви Симеонов.

Очакванията на фронта са министър-председателят да вземе решение за казуса не по-късно от една седмица. Aко Исмаилов запази поста си, ще бъдат свикани партийните национални органи, които да решат дали да продължи подкрепата за правителството.

Срещата между премиера Борисов и лидерите на Патриотичния фронт бе проведена в Министерския съвет по повод на кандидатурата на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. От коалицията се обявиха във вторник против назначението и заплашиха, че ще оттеглят подкрепата си на кабинета. Патриотите обещаха, че ще обявят решението за подкрепата на кабинета в срок от 24 часа.

След срещата лидерът на Патриотичния фронт обясни, че неговата партия няма как да приеме назначаването на представители на партии, изградени на етнически принцип, или пък на такива, за които има много основателни съмнения, че обслужват външни интереси. По думите му такива хора не трябва да заемат отговорни постове.

"Ние дойдохме да си кажем мнението и изразихме своето становище. Не сме дошли да поставяме ултиматуми, с които да бутаме правителството ", каза пред журналисти Красимир Каракачанов, съпредседател на ПФ.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още