IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 657 млн. лв. ще подобряваме администрацията и е-услугите до 2020 г.

Правителство одобри проекта на Оперативна програма „Добро управление“

14:53 | 03.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
С 657 млн. лв. ще подобряваме администрацията и е-услугите до 2020 г.

Министерският съвет прие проекта на оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 г. На базата на програмата ще започнат и преговорите с ЕК за нейното одобрение, обясниха от правителствената пресслужба.

ОП „Добро управление” е стратегически документ за усвояване на финансови средства, съфинансирани от Европейския социален фонд и националния бюджет в рамките на програмния период 2014-2020 г.

Бюджетът на програмата е за общо 657 млн. лв. Проектът на програмата е съобразен с приоритетите на основните стратегически европейски и национални документи в сферата на административната и съдебната реформа, електронното управление и електронното правосъдие. Чрез програмата се очаква да се реализира стратегията за развитие на държавната администрация, както и стратегията за електронно управление.

С европейско подпомагане ще продължим и реформата в съдебната система и въвеждането на електронно правосъдие. Ще бъде повишена и квалификацията на администрацията и магистратите у нас, припомнят от правителството. Чрез оперативната програма също така се очаква да бъде гарантиран капацитетът и стабилността на системата за управление на европейските структурни и инвестиционни фондове.

Управляващ орган на програмата ще бъде администрацията на Министерския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още