IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Детски базар на професиите ще се проведе в София

В инициативата участват представители на 16 индустрии

13:42 | 08.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Детски базар на професиите ще се проведе в София

На 10 декември (сряда) от 15 часа в сградата на бившата централна софийска баня (до ЦУМ) стартира уникален детски базар на професиите. В рамките на базара над 16 компании ще показват някои от професиите си по интересен и забавен за децата начин. Входът е свободен, а препоръчителната възраст на децата е от 9 до 16 години.

Програмата е част от националната инициатива "Гордея се с труда на моите родители", в която за втора поредна година български компании отварят вратите си за децата на служителите. Идеята на инициативата е със специално разработени програми и игри да им покажат защо трудът на родителите им е важен. Проектът е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, а целта е да бъде ежегоден и да обхване бизнеса в цялата страна.

От миналата година броят на компаниите участници се е удвоил и тази есен в 24 компании гостуваха повече от 850 деца от 8 града - София, Пловдив, Панагюрище, Гълъбово, Огняново, Девня, Русе, Пирдоп и Сливница.

В инициативата участват представители на 16 индустрии - фармация, логистика и куриерски услуги, информационни технологии, ветеринарна медицина, банково дело, преработваща промишленост, шивашка промишленост, газоснабдяване, телекомуникации, медии, застраховане, ритейл, минно дело, електроснабдяване, винопроизводство, машиностроене, производство на бои и строителни материали.

На децата по интересен начин бяха представени 106 професии. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още