IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическото министерство ще даде 1 млн. лева за командировки за 2 години

Ведомството стартира обществена поръчка за избор на изпълнител на услугата покупка на самолетни билети и съпътстващи услуги при служебни пътувания

13:09 | 16.12.14 г.
Икономическото министерство ще даде 1 млн. лева за командировки за 2 години

Министерството на икономиката стартира обществена поръчка за покупката на самолетни билети и съпътстващи услуги при служебните пътувания на служители през следващите две години, става ясно от съобщение на министерството.

Прогнозната стойност на услугата е 1 млн. лева без ДДС, а изборът на изпълнител ще бъде определен на базата на най-ниската предложена цена, се уточнява още в обявата.

Сред изискванията при сключване на договора с избрания изпълнител е внасяне сума в размер на 5% от прогнозната стойност, или 50 хил. лева. Тези средства са гаранция за доброто изпълнение на договора, като върху тях икономическото министерство като възложител на поръчката няма да дължи лихви.

На участие в процедурата имат право всички регистрирани по Закона за туризма туроператори или туристически агенти, които са и членове на IATA (Международната асоциация по въздушен транспорт).

Участниците трябва да имат поне двама служители, които работят с резервационна система за хотелски резервации и всеки от тях да е с опит от поне две години като агент по продажби на туристически услуги.

Избраният изпълнител ще трябва да осигури възможност за приемане на заявки и в извънработно време, по време на почивни и празнични дни. Той ще трябва да гарантира и възможност за най-малко три оферти при резервации на хотели в страната и чужбина, са заложили още от икономическото министерство .

Крайният срок за подаване на оферти е 2 януари 2015 година, а отварянето им – на следващия ден, допълват от МИ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още