IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ България отново настоява за единна фактура за електричество

Дружеството предлага и създаването на национален енергиен омбудсман като начин за възстановяване на доверието в сектора

12:56 | 11.02.15 г. 1
ЧЕЗ България отново настоява за единна фактура за електричество

Повече от всякога стана ясно, че потребителите искат да бъдат добре информирани за своите месечни сметки за електроенергия, сумите и сроковете на отчитане и плащане. Този коментар направи регионалният менидджър на ЧЕЗ България Петър Докладал по време на заседанието на Потребителския съвет към електроразпределителното дружество.

„Единната фактура ще осигури равнопоставеност на всички потребители и ще отговори на въпросите им, свързани със сметките за електроенергия“, посочи още той, цитиран от пресцентъра на ЧЕЗ България.

Идеята за единна сметка за ток всъщност не е нова – тя беше представена от дружеството още в края на 2013 година. Това е начин за възстановяване на доверието в сектора, посочиха тогава от ЧЕЗ и поясниха, че информацията в нея ще бъде ясно и разбираемо представена. Беше разработена и конкретна форма, която беше представена в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

По време на заседанието на Потребителския съвет са били дискутирани и други мерки за връщане на доверието в системата. Една от тях е създаването на национален енергиен омбудсман.

„За да се върне доверието в енергетиката, са необходими диалог и прозрачност в работата на всички участници в сектора. Потребителите се нуждаят от сигурност, че има кой да ги изслуша, да се застъпи за тях, те искат да са спокойни, че има институции, които се грижат конкретно за техните интереси“, коментира още Докладал. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
vzhekoff
преди 9 години
Въртят, сучат, все гледат да избягат от подробностите във фактурата. И все пеят мантрата, как нищо не вземали и едва 0.9% били за тях. Лъжци и мошеници !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още