IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Патриотичният фронт се обяви "за" втори лифт в Банско

България има нужда от широк дебат и обществено съгласие за принципите на устойчивия туризъм, смята Полина Карастоянова

10:55 | 18.02.15 г. 5
Патриотичният фронт се обяви "за" втори лифт в Банско

Депутатите от Патриотичния фронт се обявиха за изграждането на втори лифт в Банско и за провеждането на широк дебат за бъдещето на туризма у нас.

Позицията идва на фона на протестите на местните жители, които настояват съоръжението да бъде построено, за да се развива зимният туризъм в курорта. В момента проектът няма развитие заради екологични организации, които са против.

„Въпросът „Да има ли втори лифт на Банско?“ е риторичен. Отговорът го дават експертите: В България са необходими 60 нови лифта за развитието на устойчив екологичен туризъм в планините“, заяви от името на Патриотите депутатът Полина Карастоянова.

Тя добави, че Патриотичният фронт настоява за ясна позиция на правителството и за конкретни действия на Министерството на околната среда и водите, Министерството на туризма и на Министерството на младежта и спорта за решаване на казуса в Банско.

България има нужда от широк дебат и трайно обществено съгласие за принципите на устойчивия туризъм. Само на основата на подобно съгласие ще се превърнем в силна, конкурентоспособна туристическа дестинация, смятат депутати от ПФ.

Те припомнят, че България заема последно място в Европа по брой ски зони и лифтове.

Вчера екоминистърът Ивелина Василева заяви, че анализът на концесионния договор за ски зона Банско ще се забави. Работната група, която анализира концесионния договор за ски зоната в Банско, все още не е готова с анализа. Експертите са поискали 10 дни отсрочка, за да излязат с конкретно решение за доизясняване на въпросите по концесионния договор. Това каза  която отчете свършената от екипа й работа през първите 100 дни управление на кабинета.

Министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на спорта Красен Кралев се обявиха за втори лифт в Банско.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Gocko
преди 9 години
Да се сравнява този клозет С.Бряг с Банско е нелепо и тъпо.И си е абсолютно необходимо от втори лифт в курорта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Mammita
преди 9 години
Разбира се, че въпросът "Да има ли втори лифт на Банско?" е риторичен!! Нов лифт е крайна необходимост. Не може да искаме зимен туризъм (да не говорим за развитие на туризма) и в същото време хората да трябва да чакат с часове, че да се пуснат по веднъж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още