fallback

Бойко Борисов: Заемът е изключително нужен

Повече няма да има забавяне в сроковете по изграждането на автомагистрала „Струма“, заяви премиерът по време на инспекцията по изграждането на трасето

12:13 | 21.02.15 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

В момента политическите ни опоненти се противопоставят на искания от нас заем, но те нямат минимална финансова компетентност, за да разберат, че той е изключително нужен. Това заяви Бойко Борисов по време на посещението си в Сандански. Премиерът и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова са там, за да инспектират строежа на автомагистрала „Струма“, пише Dnes.bg.

Mинистър-председателят изрази надежда, че по време на сегашното управление контрабандата ще бъде сведена до нула и по този начин приходите в държавата ще се увеличат с 50%.

При предишното управление се извърши един метеж и ако не бъде стабилизирана България, ще падне нейният рейтинг, аргументира той нуждата от заема. Според Бойко Борисов кабинетът на Пламен Орешарски се е опитал да заличи всеки успех на първото негово управление.

Забранил съм всякакви волности и брутално трябва да се спазват законите, закани се Бойко Борисов, цитиран от агенция „Фокус“. Според него изключително внимание трябва да се отдели на енергетиката, от която години наред са били източвани средства.

Той изтъкна, че ГЕРБ не се е върнала отново на власт с празни обещания, а ще продължи започнатото в предишния мандат.

Повече няма да има забавяне в сроковете по изграждането на автомагистрала „Струма“, заяви още Бойко Борисов. Той обеща, че през август или най-късно до края на годината ще бъде открит и проблемният участък на лот 4. Премиерът допълни, че през тази година предстои да бъдат открити редица проекти в цяла България.

Сред тях са автомагистрала „Марица”, столичният бул.„ Европа” в квартал „Люлин”, Северната тангента, вторият лот на магистрала „Хемус” до Ловеч, спортната зала в Русе, както и залите в Пловдив и Варна, заводът за битови отпадъци в София, метрото до Аерогарата, разширението на бул. „Черни връх”, както театри и зали в страната.

По думите му тези проекти са били „ забатачени” по време на едногодишното управление на Пламен Орешарски.

В Сандански Борисов откри VІ-ти зимен университет под надслов „Можем в България”, който се организира от структурите на младежи ГЕРБ, съобщава още агенция „Фокус“. Пред младежите той подчерта, че е много е важно да се прави разлика между партията и управлението на държавата.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:34 | 13.09.22 г.
fallback