IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

100 мерки за намаляване на административната тежест пестят 238 млн. лв. годишно

Сред най-важните реализирани проекти е даването на възможност за подаване на различни документи по електронен път в НАП

18:54 | 10.03.15 г. 2
Автор - снимка
Редактор
100 мерки за намаляване на административната тежест пестят 238 млн. лв. годишно

Над 100 мерки за намаляване на административната тежест в законодателството от общо 167 планирани са предприети във връзка с плана за намаляване на бюрокрацията с 20 на сто годишно, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Отчетът за изпълнението на втория план за намаляване на административната тежест ще бъде разгледан на утрешното заседание на правителството.

Според изчисленията в доклада бизнесът е спестил около около 238,5 млн. лв. годишно от 2012 г. досега заради предприетите мерки.

Сред най-важните реализирани мерки са създаването на възможност за подаване на различни документи по електронен път в Националната агенция за приходите (НАП), Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Главна инспекция по труда, стартирането на Електронния регистър на болничните листове, който предстои да добави още функционалности от полза за бизнеса до края на годината, и други.

За неизпълнените мерки са определени нови срокове за реализирането им, посочват от Министерския съвет.

Предстои да бъде избран и нов състав на Комисията за защита на потребителите поради изтичане на мандата на досегашния. За председател е предложен юристът Димитър Йотов, а за членове – Константин Арабаджиев и Константин Райков.

На утрешното заседание на кабинета ще се определят и редът и условията за възлагането и доизграждането на оградата по българо-турската граница.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
RawSteel
преди 9 години
Ти пил ли си си хапчетата днес?Логиката ти е желязна като на средностатистически българин. И разбира се тотално погрешна. Вместо да седиш и да плямпотиш уникални простотии вземи малко се образовай може и да понаучиш нещо. То акъла не идва със писане по форуми а с четене и учене.Аман от кръгли ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
kane
преди 9 години
Над 100 мерки за намаляване на административната тежест в законодателството от общо 167 планирани са предприети във връзка с плана за намаляване на бюрокрацията с 20 на сто годишно, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.Според изчисленията в доклада бизнесът е спестил около около 238,5 млн. лв. годишно от 2012 г. досега заради предприетите мерки...............................................................................С ръководител като Братоубиеца Борисоф толко .Не се ли замисля никой че в много случаи когато "бизнеса" печели всички останали губим!Защо се превръща живота на хората в мъчение, за да се угоди на фашизмакогато 20% останат на пътя и децата им са гладни "бизнеса" ли же ги храни!?! О даа те бизнеса са толкова милостиви - ще идат у църквата и ще готвят супа за всички нас, които са оставили без работа. и вместо държавата да плаща заплати, тя дава парите на алчните, и ако не си купят ферари да благоволят да купят супа за нас, а това че убиват "бизнеса" си не
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още