IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите приеха промените за свързването на търговските регистри в ЕС

Предвижда се създаването на европейска централна платформа, чрез която да се предава информация от всеки един от регистрите на държавите-членки

11:40 | 13.03.15 г.
Депутатите приеха промените за свързването на търговските регистри в ЕС

Депутатите приеха окончателно промените в Закона за търговския регистър, които предвиждат свързването му с европейските регистри.

Предвижда се създаването на европейска централна платформа, чрез която да се предава информация от всеки един от регистрите на всяка държава членка до компетентните регистри на друга държава членка в стандартен формат за съобщения и на съответния език, съобщава БТА.

Системата ще е децентрализирана, а платформата няма да изменя съдържанието на съхраняваната в националните регистри информация за дружествата или клоновете на чуждестранните търговци.

С промените се подобрява и сътрудничеството между органите, водещи регистрите, при презгранични процедури – сливания, преместване на седалище и производства по несъстоятелност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още