IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът дава 20 млн. лв. на Пловдив за европейска столица на културата

С друго решение правителството отпуска на града 4 млн. лв. за модернизация на местния зоопарк

17:38 | 01.04.15 г.
Кабинетът дава 20 млн. лв. на Пловдив за европейска столица на културата

Правителството одобри днес многогодишната програма (2015-2019) за подкрепа на Пловдив като европейска столица на културата през 2019 г., съобщиха от пресцентъра на МС.

Целевата субсидия по програмата ще възлиза на 20 млн. лв. Предвиждат се инвестиции в подготовката и провеждането на културната програма, изграждането на нова или обновяване на съществуващата културна инфраструктура, подобряване на градската среда и други.

С друго свое решение правителството одобри и допълнителни трансфери в размер на 19,774 млн. лв. по бюджетите на първостепенни разпоредители с бюджет.

От тях 4 млн. лв. се предоставят също на община Пловдив за реконструкция и модернизация на съществуващата инфраструктура на територията на сегашния зоопарк.

За подобряване на общинската пътна инфраструктура в постановлението са разпределени средства: на община Оряхово - 490 хил. лв., община Русе – 3,5 млн. лв., община Дулово – 1,5 млн. лв., община Кайнарджа – 1,5 млн. лв.; община Силистра - 2 млн. лв., община Тутракан – 1,5 млн. лв., община Симеоновград - до 2,4 млн. лв., община Венец - 346 хил. лв., община Бойчиновци - 170 хил. лв.; община Ракитово - 600 хил. лева.

За организацията на 11-ия национален събор на народното творчество на бюджета на община Копривщица се отпускат 350 хил. лева.

Средства в размер на 1,418 млн. лв. са разпределени за Университета за национално и световно стопанство - за дейности, свързани с преодоляване на последиците от пропадането на покривната плоча на корпус от учебната сграда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:10 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още