fallback

Обявяването на КТБ в несъстоятелност приковава вниманието през седмицата

БНБ ще проведе аукцион за продажбата на 10-годишни ДЦК за 50 млн. лв.

09:05 | 20.04.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Обявяването на Корпоративна търговска банка (КТБ) в несъстоятелност приковава вниманието тази седмица.

През миналата седмица Софийски градски съд даде заявка, че решение дали банката ще бъде обявена в несъстоятелност ще бъде взето до седем дни. Това означава, че такова може да има още в следващите няколко дни.

Настоящите пет работни дни са бедни откъм макроикономически и корпоративни новини, но пък народните представители, чиято ваканция вече изтече, се завръщат към обичайния си ритъм на работа.

В понеделник (20 април) ще се проведе поредното заседание на временната анкетна комисия в парламента, която обследва фактите и обстоятелствата около случилото се с КТБ. По време на заседанието ще бъдат изслушани председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ и директорът на специализирана административна дирекция „Финансово разузнаване“ в ДАНС.

В първия ден от седмицата Българска народна банка ще проведе аукцион за продажбата на 10-годишни държавни ценни книжа с номинална стойност 50 млн. лв.

За този ден е насрочено общото събрание на НИД Индустриален Фонд АД.

Във вторник (21 април) ще се съберат облигационерите на Български пощи ЕАД и акционерите на Дъб АД (в ликвидация), за да проведат своите общи събрания.

В сряда (22 април) Националният статистически институт ще публикува основни макроикономически показатели за сектор „Държавно управление“. Данните ще са за четвъртото тримесечие на 2014 г.

В сряда се събират акционерите на А.В. Билдингс АД. Общото събрание ще разглежда отписването на дружеството от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор.

За четвъртък (23 април) е насрочено заседанието на Временната комисия в парламента за проучване на финансовото състояние на пенсионноосигурителните дружества и управляваните от тях универсални и професионални пенсионни фондове и прилагането на регулаторната рамка

За петък (24 април) не са предвидени събития.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:08 | 05.09.22 г.
fallback